torsdag 3 september 2009

Norrtelje tidning 3 september 2009

LÅT FLER ORTER BLOMSTRA


Norrtälje kommun växer och vi måste hålla lite bättre koll innan kostymen blir för liten. Alltså, Norrtälje stad som ska inrymma det bästa och det mesta.

Vi har en fin stad på alla sätt och vis, och självklart är det glädjande att även Norrtälje stads invånare nu dessutom ska få en fin boulebana.
Vi är en stor kommun, och det räcker inte för befolkningen att ha spridda aktiviteter och det ska kunna vara tillgängligt för alla.
I Rimbo har vi redan en fin boulebana, men nu kommer Norrtälje stads invånare att slippa åka hit.
Norrtälje kommun är för mig en metropol. Vi har nära till Stockholm och Uppsala. Hyggligt nära till tåg, flyg och båt. Vacker natur, lagom puls i stadsmiljön och fina strövområden.
Men målet är att göra det ännu bättre. Rimbo, Hallstavik och Edsbro måste komma med på kartan och tillåtas utvecklas i god takt med Norrtälje stad.

För oss här i Rimbo har vi fortsatt krav på att lösa badhusfrågan, och handbollsungdomarna bör liksom speedwayfolket få bli tillgodosedda.
Vi betalar vår andel skatt som ska räcka till mycket, men man måste ta med de övriga orternas intressen och inte bara fokusera på ett ställe.
Norrtälje stad har fiff och piff, vackra blomsterarrangemang och välkomnande skyltar. Vi här i Rimbo vill också ha fint och vi vill ha en inbjudande miljö för de turister och besökare vi hoppas få ta hand om här.
Det är till synes en stor orättvisa på fördelningen.
Jo, vi har fått bidrag till ett nytt stall, men det var helt enkelt på tiden.
Vi måste få igång våra övriga orter och erbjuda invånarna aktivitet, fritid och en god känsla för trivsel. Det är viktigt att folk vill bo här och det är viktigt för oss att företagarna trivs här och har underlag för sina verksamheter.
Ge oss lite mer, och låt även våra orter blomstra, utvecklas och vara trivsamma för boende och besökare.
Innan jag flyttade hit hade jag många gånger hört att " Rimbo är så tråkigt att kråkorna flyger upp och ner".
Den stämpeln tycker jag ska tvättas bort eftersom Rimboborna förtjänar så mycket, mycket bättre.

Elizabeth Sahlén Karlsson (s)
Rimbo Socialdemokratiska förening

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ditt inlägg granskas av en moderator innan den publiceras. Tack för din medverkan!