måndag 9 november 2009

grubbel och tänk om vad som händer i Norrtälje Kommun


Äntligen, har nog min dos av svininfluensan börjat att ge med sig. Började med en förkyldning för flera veckor sedan, som famlade sig fram och tillbaka inte ville ge med sig, men som på min 50-årsdag blommade fullständigt ut.

En härlig dag med vänner men 20.30 låg jag till sängs, efter en hel dag vimmelkantig av influensa och alvedon. Gästerna hade i allafall nattmat och drickbart, men fick roa sig själva. Dock varnade jag varje besökare att det kunde vara den berömda influensan. Säker är jag dock inte, då detta är en influensa som kommer att vara ett ganska stort mörkertal. Alla tar ju inte på långa vägar prover, utan det är bara att bädda ner sig och ta sin sjukstund.

Dock, är jag bland de första jag känner i Norrtälje som har haft denna influensa, så jag antar att jag får jobba häcken av mig längre fram, när alla andra snart lägger sig.......

Men, nog har man haft tid att ligga med grubbel och tänk när man just inte har något annat för sig.

Här är några saker jag har fått till mig, och som jag undrar över......

1. Är det sant, att vårt kommunalråd kommer att få en fest bekostad på sin 50-årsdag av kommunen? Alltså, en privat fest ska hållas på Åtellet, men sen har ett utskick och inbjudan gått till "rätt folk" i kommunen till en festlighet i rådhuset?
Mig veterligen har varken Håkan Jonsson eller Christer Candal ens nedlåtit sig till det. Tror jag, kan inte minnas annat. Men vårt nuvarande kommunalråd ska alltså få en balunsfest bekostad på kommunens invånare.
Det känns helt fel faktiskt.

2. Rykten går vidare, att ett antal handikappboenden har för få personal nattetid. Jag ryser, och hoppas att det inte är sant. Hur i hela fridens dar, ser deras utrymningsplan ut när det finns minst fem personer som endast kan förflyttas via rulle, och för att komma i rullen måste lift användas? Och med endast en (1) nattpersonal!?
Detta är naturligtvis något, jag kommer att gräva mer i, för min välfärdsinriktning är i högsta grad att ta hand om varandra och värna om varandra. Detta låter hemskt, och jag undrar om de anhöriga är medvetna?

3, Sen undrar jag över de nya rutinerna för pappersinsamlingen. Nu har ett stort antal personer ringt mig, och varit otroligt upprörda över att det ska läggas bort till ett företag, istället för att gynnas till förmån av ungdomar och idrotten.
Jaha, så denna kommuns styrande vill inte ens låta ungdomarna ha tidningsinsamlingen kvar? Våra ungdomar har baske mig ett alltför lågt stöd av borgarna, ingen uppmuntran ingen hjälp till sommarjobb,.
Som en god vän, mycket aktiv bingolottosäljare sa, jag kommer att lägga varenda pappersbit och varenda tidning i hushållssoporna, för nu får det verkligen vara nog!
Ja, det förstår jag, han jobbar jämt ideellt för idrottsrörelsen utan betalt och så dras mattan bort under fötterna.
Ännu en sak att rota vidare i alltså. Förbaskat sorgligt.

Ja det var ett antal grubbel och tänk. Det är bara att snyta sig och försöka ta reda på sanningshalterna.

Varmt Liza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ditt inlägg granskas av en moderator innan den publiceras. Tack för din medverkan!