tisdag 11 augusti 2009

Bostäder till våra studenter och ungdomar.

Det har sagts förr och ingenting görs. Det saknas ett alltför högt antal bostäder till våra studenter och ungdomar.

Studentkårerna larmar år efter år om att det inte finns tillräckligt med bostäder i närheten av skolor och universitet. Varför gör vi inget?



För min del anser jag att alla kommuner måste ta ett större ansvar inför medborgaren och den fasen i livet som kräver ett mindre boende till en vettig kostnad.



I Norrtälje kommun bromsar alliansen hårt för våra unga. Visserligen ett bra komplex med studentlägenheter i gamla LV3 men för ungdomar handlar det om att söka sig utanför kommunen.



Vi gör det mycket svårt för en generation människor, och det är väldigt tråkigt när våra unga tvingas flytta från sina kommuner där de är uppväxta , pga att det inte finns rimliga lägenheter.



Studier och ungdom hör ihop, generationsboende även så. Att flytta hemifrån kräver en liten billig lägenhet. En hyresrätt som man har råd med. Med tiden, när familjebilden förändras blir det för många ett hus eller med en partners gemensamma ekonomi möjlighet till bostadsrätt.

Men inte alla vill bo så.

Men ser man trots det vidare på generationsboendet vill många äldre med ålderns rätt byta till ett annat boende. Sälja hus, flytta till liten lägenhet och det finns en offantlig tjustning med hyresrätt där man har en service man inte riktigt når med boende i ägandeform.



Vi har tappat rätten till hyresrätt, och vi måste ta tillbaka den formen av boende. Vi måste ställa krav på kommuner till en boendeform som passar studenter, ungdomar, enamstående mm.



Vi måste ta tillbaka detta ansvar, som vi var så måna om tidigare.



Varmt Liza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ditt inlägg granskas av en moderator innan den publiceras. Tack för din medverkan!