onsdag 16 mars 2011

Sverige, ett nytt (L)EGO-LAND

Prat med nära och kära, vänner och bekanta. Alla säger samma sak: Håller vi på att bli ett land fylld med egoism?

Fler och fler reagerar starkt på vår nuvarande regering i alliansens te(ö)cken, att man ska vara egoist, tänka på sig själv och inte andra.

Välfärden monteras ned, och det har blivit totalt kaos för personer som är sjuka och arbetslösa. Folk är förbannade på arbetsförmedlingen och försäkringskassan när man borde vända sin enorma ilska istället till den som bestämde eländet. Alliansens regering.

Alliansen beter sig som kalvar på grönbete med makten fortfarande; man vet inte hur man ska hantera den och man sprätter och skuttar i frågorna som är livsviktiga för en stor del av Sveriges invånare.

Jag har hört och sett så många dumheter nu under dessa mörka år, att jag kan jämföra det med ett berömt LEGO-LAND. Man bygger lite, för att komma så långt från socialdemokratins värderingar som möjligt, river och bygger lite igen. Trots, att det redan finns koncept som är beprövade och användvara, trots att man istället kan ägna sig åt endast förändringar där det behövs.

Nej, detta (L)EGO-LAND, vårt Sverige, som alltid har haft ett gott anseende världen över håller på att monteras ned i små bitar, och som kommer ta en evighet att bygga uppp igen om alliansen får fortsätta.

Jag tänker inte säga att; Nu hoppas jag det blir nystart med ny partiledare.... bla bla bla.....
Nej, vi måste alla gräva där vi står, hemma i våra föreningar, ta initiativ till arbete och inte bara vänta på signaler. Vi har väljare och medlemmar i vår närhet, och de är dom vi ska ta hand om och jobba vidare med.

Varmt Liza

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ditt inlägg granskas av en moderator innan den publiceras. Tack för din medverkan!